Uus meedia vs "vana"

 




Üheks suurimaks negatiivseks pooleks uue meedia puhul tooksin kindlasti küberkiusamise.
Eriti laialdaseks on see muutnud TikToki platvormil, kus iga inimene saab olla suuresti anonüümne, kommenteerida mida ta tahab, kuna ta tahab ja kuhu tahab kui kommentaarium on avatud.
Paljud, eelkõige nooremad(9 -15) ei saa päris hästi aru, millised võivad olla tagajärjed nende loodud sisule ja sellega avaneb kiusajatele võimalus kommenteerida nende välimust, tegemisi, isegi toa välimuse põhjal järeldada pere rahalist seisu.
Tihti kommenteerijad postitvad väga rõvedaid ja sünge sisuga "arvamust", mis siis võivad postitajale avaldada negatiivset mõju tänu millele enesehinnang ja eluisu võib langeda. 
TikTok ise on küll öelnud, et nende platvormil on kiusamine 0tolerantsiga, kuid selle piiramine neil endil käib üle jõu/vahendid puuduvad. Kõige lihtsam on negatiivsele kommentaarile panna report ja loota parimat.

Uue meedia positiivseks aspektiks tooksin erinevate suhtlusvõrgustike arengu. Eelkõige tooksin esile Facebooki, mis on nüüdseks arenenud suureks info kogukonnaks. 
Faceobooki on koondnud enamus üritustega seotud informatsiooni - festivalid, peod, kogukonnaüritused jne. Kirjas on toimumiseaeg, asukoht ja jooksvalt uuenev asjakohalik informatsioon. 
Facebookis on esindatud väga palju ettevõtteid ja firmasi, mille kaudu saab nende kohta uurida, ühendust võtta ja näha firma postitusi. 
Mina isiklikult olen leidnud palju uusi kohti, kus einestamas käia, kohti kust midagi tellida või pöörduda murega.

Comments

Popular posts from this blog

Virginia Shea 10 käsust

IT proff vs IT Noob(?) 8.nädal.