Ajaloo ikoonilised IT lahendused.

 

Instagram

Kui sa ei tea mis on Instagram aastal 2021, siis sa oled elanud enamuse elust kivi all. Nii mõnedki meist on Instagrammi midagi postitatnud, meeldimise panndud, kommenteerinud või siis vähemasti midagi seal kerinud.

Instagramm on täielikult muutnud viisi kuidas me jagame oma elu, uudiseid, õnnestumusi ja millele me oma raha raiskame - alates sellest mida me hommikuks sõime kuni Kylie Jenneri meigitoodete ostmiseni.

Instagram sai alguse aastal 2010 ja see oli saadaval vaid Iphone seadmetele. Tol hetkel oli võimalik teha pilt, filtreid lisada, see postida ja teised said meeldimise lisada, kommenteerida. Ei midagi muud. 2012 ostis Facebook Instagrammi ja selle ajast saati on see metsikult muutunud - me saame lisada lühikesi videosi ja pilte, mis kustuvad 24h tunni pärast, me saame koheselt saata sisu oma sõpradele ja selle üle arutada. Hiljuti lisati ka IGTV, mis on alternatiiv Youtube pikkadele videotele.

Wikipedia

Ma ei tea kuidas teiega aga Wikipedia aitas mind nii põhikoolis kui ka gümnaasiumis, tõenäoliselt ka ülikooli lõpuni ja kohe kindlasti tsiviilelus.

Wikipedia nägi maailmvalgus aastal kahetuhandete alguses.. Üle aastate on sinna kogunenud väga palju olulist ja kontsentreeritud informatsiooni, mille vajalikul hetkel üles leidmine on ülilihtne. Wikipediast on asendamatu abiline kõigile. Küll aga tuleb olla ettevaatlik värskete ja vähem tuntud kirjutistega, võivad olla eksitavad.

Nintendo (NES)

Mina peaksin Nintendot kui tänapäeva mängumaailma üheks alustalaks. Nintendo tõi mängud lihtkasutajale kätte, mis võeti väga kiirelt ja väga massiliselt vastu. Tänapäevaks on arenenud välja nii Playstation, Xbox kui ka mõned väiksemad tegijad, mis on ülemaailma tuntud.

Nii mina kui ka paljud teised noored on tänu konsoolidele ära õppinud inglise keele, arendanud oma loogilist mõtlemist, näpuosavust ja palju muudki. 



https://www.lifehacker.com.au/2020/10/5-ways-instagram-has-changed-us-and-our-lives/

Comments

Popular posts from this blog

Virginia Shea 10 käsust

Uus meedia vs "vana"

IT proff vs IT Noob(?) 8.nädal.