IT juhtimine ja riskihaldus

 Maailmas on palju erinevaid juhte, kõigil on omad veidrused, kuid lõpuks liiguvad enamik ühte joont pidi. Keskendus lühikeses kirjelduses Steve Jobsile ja Tim Cookile.

Steve Jobs - Diktaator?

Steve Jobsi jaoks oli ülimalt parimate toodete loomine üheks suurimaks fookuseks. Ta nägi väga palju vaeva, eriti just pisikeste detailidega, et Apple toodetest pigistada viimast. Väidetavalt ta olevat isegi töötajaid kutsunud jõulude ajal kontorisse, et teha vajalikke muudatusi. Tema jaoks ei läinud korda inimeste tunded ja psüühika, mida ta võis haavata. Seetõttu töötajaid olid tema jaoks kui lihtsalt tööriistad, nagu haamer ehitusmehele ja raudkang kriminaalile. Steve tahtis luua parimat toodet maailma inimestele.

Tim Cook on aga vastupidine näide Steve Jobsile - tema hoolib pigem kõikidest töötajatest ja üleüldiselt kõigest, mis Apples toimub. Ta mõistab, et kui panna liiga palju pinget inimestele, siis tulemused ei pruugi alati olla maksimaalsed. Peale Stevet oli Tim Cooki ülesandeks luua parim keskkond, milles Apple toodet saavad naturaalselt areneda. Muidugi Tim Cooki juhtimise tõttu taandarenes Apple kui revolutsiooniliste toodete looja pigem olemas olevate toodete täiustajaks.

Comments

Popular posts from this blog

Virginia Shea 10 käsust

Uus meedia vs "vana"

IT proff vs IT Noob(?) 8.nädal.